Reisschema
 Dag 1: Vertrek Almere
 Dag 2: Bayern Park
 Dag 3: Spaanse Rijschool
 Dag 4: Wiener Prater
 Dag 5: Tiergarten Schönbrunn
 Dag 6: Familienpark Neusiedlersee
 Dag 7: Vidampark
 Dag 8: Hortobagy
 Dag 9: Miskolc-Tapolca
 Dag 10: Eger / Zagreb
 Dag 11: Bohinj
 Dag 12: Bohinj
 Dag 13: Bohinj
 Dag 14: Bohinj
 Dag 15: Bohinj
 Dag 16: Bohinj
 Dag 17: Erlebnispark Strasswalchen
 Dag 18: Skyline Park
 
Dag 9: Miskolc-Tapolca en Debrecen
 We're in Hongarije!
Vandaag besluiten we een dagje te gaan kuren. We gaan naar een Thermaalbad.


We ontbijten ook vanochtend weer in de tuin. Het is nog steeds heerlijk warm weer dus genieten we er maar goed van. Het zou vanavond kunnen gaan regenen en onweren.


In de tuin van de lodge is een lekker zwembadje maar gaan toch echt naar een *echt* bad vandaag ;o)


Ik besluit nog even wat foto's van ons gasthuis te maken, vanavond gaat het dus regenen en wat de dag ons morgen brengt geen idee dus ik neem geen risico's. Dit is de achterkant van het huis.


En dit dus de voorkant. Patrick en Anita hebben dit huis enkele jaren geleden gekocht en helemaal opgeknapt. Het ziet er zowel van buiten als van binnen echt schitterend uit. Dit is een stijl die ik heel erg mooi vind. Stiekem denk je dan als je dit ziet dat je dit ook wel zou willen een oud huis kopen helemaal opknappen en dan een gasthuis beginnen. Maar als je dan even verder denkt van dat je dan altijd thuis moet zijn en zelf niet meer of nauwelijks op reis kan wordt het idee meteen een stuk minder aantrekkelijk. Ach wie weet als we oud zijn ;o)


We gaan dus op weg naar Miskolc-Tapolca voor een bezoek aan een thermaalbad in een grot. Op 6km van Miskolc vinden we al snel het bad. Het is even zoeken naar een parking maar zo commercieel als het gaat bij al deze toeristische attracties heeft de parking van het nabijgelegen hotel een plekje als je maar betaald. Wij vinden het allang best als ie maar staat. Het terrein van het bad beslaat 1200 ha en heeft zowel buiten als binnenbaden. We komen voor de binnenbaden want die zijn dus geheel in een grot gesitueerd. Het warmste deel van het bad geeft 35 graden aan en dat is te voelen. Op deze foto zie je een stukje van het binnenbad welke nog door daglicht wordt verlicht.


We besluiten de stroom te volgen, en zwemmen de eerste grot in. Alle grotten zijn prachtig verlicht en het water is er heerlijk warm.


Op meerdere plekken hebben ze soort watervalletjes gemaakt en het geheel ziet er wel leuk uit.


Een loopbrug van het ene bad naar het andere. We liepen er met de camera onderdoor normaal zou dit niet kunnen want er stroomde uit de brug ook een gordijn van water. Deze stond nu even stil dus mooi kans voor ons voor een foto. Best vreemd eigenlijk hier dat je met je fotocamera gewoon door een zwembad mag lopen.


Sja wat zal ik hier eens over zeggen, de meest vage onderschriften hadden we zelf al bedacht bij dit enorme bord...


Een van de buitenbaden, vlak voor we hier aankwamen werd er hier aquarobics gedaan. Mazzel dus voor ons dat we dat net gemist hebben. We hebben pasjes gekocht voor 2 uur weken en het zit er inmiddels alweer bijna op. We eten nog even een enorm broodje doner en gaan ons dan weer aankleden. De volgende stop zal Debrecen zijn, gelukkig is dat vanuit Eger bijna volledig over de snelweg te bereiken.


Aankomst in Debrecen. Deze stad ligt aan de rand van de poesta (poort naar de poesta) en ze noemen deze stad ook wel eens calvinistisch Rome of Hongaars Geneve. Debrecen is lange tijd de spil voor de handel geweest tussen de Hongaarse laagvlakte en Transsylvanië.


Veel mooie oude gebouwen zijn hier te bewonderen, al hadden het er veel meer geweest kunnen zijn als de stad niet verwoest was tijdens de tweede wereldoorlog.


Dit gebouw is het symbool voor Debrecen, de grote gereformeerde kerk. Gebouwd tussen 1805 en 1819. In de linkertoren hangt een 10.000 kilo wegende klok, daarmee de grootste van Hongarije. Deze is gegoten uit buitgemaakte kanonnen uit de Dertigjarige oorlog.


Op het plein voor de kerk vind je deze mooie fontein. Deze trekt veel bekijks bij de toeristen en het is jammer dat de foto niet echt heel goed weergeeft hoe veel details deze fontein heeft.


Nog eens de kerk maar dan met een onderdeel van de fontein erbij.


We verlaten Debrecen en gaan weer terug naar ons gasthuis, anderhalf uur rijden door de poesta.