Reisschema
 Dag 1: Vertrek Almere
 Dag 2: Bayern Park
 Dag 3: Spaanse Rijschool
 Dag 4: Wiener Prater
 Dag 5: Tiergarten Schönbrunn
 Dag 6: Familienpark Neusiedlersee
 Dag 7: Vidampark
 Dag 8: Hortobagy
 Dag 9: Miskolc-Tapolca
 Dag 10: Eger / Zagreb
 Dag 11: Bohinj
 Dag 12: Bohinj
 Dag 13: Bohinj
 Dag 14: Bohinj
 Dag 15: Bohinj
 Dag 16: Bohinj
 Dag 17: Erlebnispark Strasswalchen
 Dag 18: Skyline Park
 
Dag 13: Bohinj
 We're in Slovenie!
Vandaag gaan we dan eindelijk doen waarvoor we hier waren, dingen bekijken. We hebben door dat auto gedoe wat dagen verloren en dat is best jammer. Voor we vertrekken natuurlijk eerst maar eens ontbijt.

Als ik ontbijt wil maken mis ik een koffie filter, ik had papieren filters en filterkoffie gekocht maar we hebben hier geen losse filter. Ik ga dus even naar de gastvrouw van het appartement om er een te vragen. Ze hebben hier een bel want de familie zelf woont op de boven verdieping. Dus ik bel en al snel komt er iemand aan. Ik kijk en ben even in de war want daar komt het meisje van de toerist informatie komt hier de trap af...dus ik vraag in al mijn onnozelheid huh woon jij hier ?? Ja dus hahaha, nou goed ze zegt oja we waren vergeten jullie een koffie apparaat te geven dus ze gaat er meteen een halen en kan ik lekkere verse koffie gaan zetten.


Na het ontbijt gaan we op weg naar Vogel. We nemen onderaan de berg de kabelbaan naar ruim 1500 meter.


Vanuit de gondel maak ik vast wat plaatjes, jammer dat er glas inzit want het ziet er vanaf deze hoogte echt schitterend uit. Vanaf hier kunnen we het dorpje zien waar we nu verblijven stara fuzina.


We gaan redelijk snel omhoog en al snel zie je deze diepte.


We bereiken het eerste bergstation en lopen rechtuit om de andere stoeltjeslift te nemen naar een nog hoger gelegen punt. Voor mij als wintersport liefhebber doet dit pijn. Op een berg te staan waar geen sneeuw ligt. Wat zou ik hier graag even vanaf skieen er ligt voornamelijk blauw en rood maar je kan wel de hele route naar het dal skieen.


Als je vanaf het bergstation naar rechts loopt is daar een heel groot hotel met deze afgrond ernaast...even over de rand koekeloeren...


Berghutjes


Dit is de mooie stoeltjslift die ons zal afzetten op 1600 meter, maar we moeten nu wel even 2 euro de man betalen...en stommerd die ik ben ik heb geen cash bij me. Grommm dus weer die klucht op omhoog naar dat andere bergstation om wat geld te halen. We drinken dan maar een koffie en pinnen wat bij. Ook al vaag pinnen op een berg maar ach hier kan dat hahaha.


Dus weer op naar de lift waar we deze keer wel kunnen instappen ;o)


Jippie !!


Stukje lift


We kunnen nog hoger, doen we dat toch !


Jah hoogste punt !!


En ik was er ook. Eigenlijk mag je dan de bel luiden maar dat doen we niet.


We gaan terug lopen naar beneden en komen een kudde schaapjes tegen. Aanvankelijk lag de hele kudde in het gras maar als we dichterbij komen staan ze allemaal op echt bang zijn ze niet want als we stil blijven staan en Midas de aandacht trekt van de schaapjes komen ze toch even kijken of hij niet toevallig wat te eten mee heeft.


Er zijn ook wat lammetjes in de kudde


Een kudde koetjes onderweg naar beneden


Mooi uitzicht hier !


Terug op het eerste bergstation bestellen we deze heerlijke Goulash met polenta. echt zo lekker en in de frisse berglucht smaakt natuurlijk alles goed. Na het eten gaan we weer naar beneden met de gondelbaan en besluiten we nog naar de waterval te rijden. Al snel merkt Midas dat de auto weer vreemd voelt tijdens het rijden.

Daar aangekomen krijgen we weer een verrassing want er is weer een band leeg. We snappen er geen ruk van. Nu de linker, dus ik zeg nog zouden ze soms die velgen hebben verwisseld. Om weer een lang verhaal kort te maken we staan hier in the middle of knoware op een berg met een lege band.....zonder gereedschap om de reserve erop te zetten. We besluiten de Hyundai dealer te bellen die ons te twee nieuwe banden heeft verkocht. Hij regelt dat we hulp uit het dorp krijgen van een banden bedrijfje. Ondertussen gaat Midas toch maar even kijken bij de waterval want het kan wel even duren voor ze hier zijn. Ik blijf bij de auto en wacht maar even af.


Onderweg naar de waterval. Het is vanaf de entree nog zo'n 20 minuten omhoog lopen. Het hele pad is in feite één lange aangelegde trap en er mag ook niet vanaf worden geweken. De hele weg hoor je al het geraas van het water.


De waterval Slap Savica stort vanuit de rotsen 60 meter naar beneden en vormt dan het begin van de rivier Savica die verderop in het meer van Bohinj uitkomt.

Als Midas daar klaar is met kijken en fotootjes komt hij de berg weer af en arriveert al snel onze hulp. We leggen uit wat er aan de hand is en pompen ze de band met de hand op met het verzoek ze te volgen...naar Bohinj. Ze scheuren echt weg en wij hebben moeite ze te volgen over al de smalle en stijle bergweggetjes. Echt doodeng allemaal maar goed daar onderaan de berg aangekomen wordt de band eraf gehaald en krijgt deze een inspectie. Lek lijkt hij niet en als we het verhaal nog eens hebben verteld gooien ze het hele zaakje in een waterbad. Daar vliegen meteen de luchtbellen om je oren er is dus wel degelijk iets mis. Ze komen erachter dat de velg kapot is. En wij weten waarschijnlijk ook wel hoe dat komt. In Hongarije hadden ze nog slechtere wegen dan hier en zijn we met de rechtervoorband een paar keer in een mega gat gereden. De velg is gescheurd en moet gelast. Nou gebeurd dat in Nederland zelden en al helemaal niet als het lichtmetaal is. Maar goed ze gaan hem lassen en morgen moeten we hem dan weer ophalen daar gaat weer een dag. Dus weer de reserve erop. Nu dus op links...Weer afwachten dus we zouden morgen een dagje Ljubjana en de grotten van Postojna maar ja op een 80km band, een thuisbrenger, is dat geen optie. Dus deze garage belooft hem vanavond nog te lassen en dan kunnen we morgen om 9.00 de band weer oppikken geschatte kosten 40 euro nou vooruit.


Inmiddels is het weer tijd om wat te eten te regelen en de meeste reisgidsen raden Rupa aan waar elke donderdag een speenvarken aan het spit hangt en waar dan live muziek in de vorm van een accordionist is. Het is vandaag dinsdag dus geen speenvarken en muziek maar het zit wel vol. Toch hebben ze nog ergens een ruimte waar we kunnen zitten. Ik vind het best als we maar te eten krijgen. Deze kip herbergt broodjes lief toch?


Midas neemt de kippenpootjes


Ik neem de...eh sja wat is dit? Het lijkt ene platgeslagen sausijs maar het is zoveel. Dit is geen land voor WLS patienten nergens light producten en mega porties eten. Ook dit gaat bijna geheel weer terug naar de keuken. Ik vind dat heel vervelend omdat veel mensen het als een belediging opvatten en soms wordt er ook gevraagd of er iets mis was met het eten..en ik weet niet goed hoe ik moet uitleggen hoe en wat dus ik zeg maar steeds dat ik niet veel kan eten. Het gaat op dat gebied ook heel erg slecht het lijkt ook wel of het elke dag minder wordt. Ik ben steeds zo beroerd. Maar goed ik doe mijn best.


Ik ga dus geregeld naar het toilet, en op een van die keren kom ik deze jongen tegen. Beren behoren hier tot de beschermde diersoorten maar er zijn daardoor weer erg veel beren tot ongenoegen van de boeren die geregeld vee missen. Er mag dus bij hoge uitzondering wel eens wat beren worden geschoten en zo kan het voorkomen dat je een gevild exemplaar tegenkomt of zelfs dat je berenklauwen op de menu kaart ziet staan....